U bent nu hier:

Medisch Contact

Medisch Contact brengt middels de website en het blad medici het laatste nieuws over recente vakinhoudelijke, beleidsmatige en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Het tijdschrift Medisch Contact is het weekblad van KNMG. KNMG studentleden kunnen Medisch Contact (na inloggen) gratis downloaden (pdf). Studenten die toch liever van papier lezen, kunnen Medisch Contact tegen kostprijs ontvangen: 69 euro per jaar.

Op www.medischcontact.nl vind je naast het laatste nieuws, nascholingen, dossiers en andere actuele zaken.

Nieuws Medisch Contact

  ‘Toetsing euthanasie aan herziening toe’

  ‘Toetsing euthanasie aan herziening toe’  |  De Regionale toetsingscommissies euthanasie (RTE’s) moeten worden aangevuld met een centrale toetsingscommissie waarin onder meer … »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Steun voor hulpverleners MH17-nabestaanden

  Steun voor hulpverleners MH17-nabestaanden  |  Duizend tot tweeduizend Nederlanders zijn een directe naaste verloren bij de ramp met vlucht MH17. Een deel van hen zal de rouwperiode niet zonder problemen doorkomen. ‘Die groep klopt straks aan bij de eerste lijn’, voorspelt psychiater Eric Vermetten. Reden waarom een expertteam klaarstaat om ondersteuning te bieden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Hoge werkdruk a(n)ios vooral door weinig grip

  Hoge werkdruk a(n)ios vooral door weinig grip  |  Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
   | Uit een enquête onder a(n)iossen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis blijkt dat vooral het gebrek aan invloed op planning en werktijden veroorzaker is van te grote werkstress. Dat kan anders, vindt het opleidingsteam van het ziekenhuis.    


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd